Gül Nida
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gül Nida

Gülnida
 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap

 

 BÖREKLER......

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gülnida
Admin
gülnida

Mesaj Sayısı : 182
Kayıt tarihi : 08/01/09

BÖREKLER...... Empty
MesajKonu: BÖREKLER......   BÖREKLER...... Icon_minitimePaz Mayıs 09, 2010 5:39 am

Laz Böreği Tarifi

BÖREKLER...... Laz-boregi

Malzemeler:
Yufkası için:
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
un
Krema malzemeleri:
Beş kilogram süt
6 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağ
Yufkanın tarifi:
Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin.yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
Kremanın yapılışı:
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir.
Böreğin tarifi:
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.
Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.
En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
şerbetinide pişirip,ılıtın.fırından çıkan böreğin üzerine dökün. afiyet bal şeker olsun

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gulnida.benimforum.org
gülnida
Admin
gülnida

Mesaj Sayısı : 182
Kayıt tarihi : 08/01/09

BÖREKLER...... Empty
MesajKonu: Geri: BÖREKLER......   BÖREKLER...... Icon_minitimePaz Mayıs 09, 2010 5:41 am

Su Böreği Tarifi


BÖREKLER...... Su-boregi-tarifi

Su Böreği Tarifi

Malzemeler
2 adet yufka
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
150 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yemeğin Tarifi
Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın.
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın. Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz). Üzerine yoğurtlu sütlü karışımdan biraz dökün. Tekrar yufka parçalarını koyun.
Yufkaların üzerine maydanozlu peynir serpin. Peynirin üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sütlü karışımı dökün. Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 çay bardağı sukoyun.
Böreği 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gulnida.benimforum.org
 
BÖREKLER......
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gül Nida :: GENEL KONULAR :: Mutfak-
Buraya geçin: